Eten met Maruschka: Zwarte bonen brownie

Student en healthfreak Maruschka Rabel gaat voor ons de komende weken gezonde, lekkere recepten posten die je in een handomdraai kan maken. Naast de recepten op onze site kan je haar volgen via Instagram of de website #fitmetmarus.

Foto Maruschka Rabel

Hi there! Voor zover ik weet is iedereen dol op brownies. Helaas kan zo’n standaard brownie je masterplan voor een slank lichaam flink in de weg zitten. Daarom deel ik vandaag een recept voor een gezondere variant van een brownie waar je zorgeloos van kunt genieten zonder direct het gevoel te hebben dat je een kilo per hapje aankomt. In deze brownie heb ik rauwe cacao verwerkt. Dit is niet alleen lekker, rauwe cacao spoort zelfs je stofwisseling aan om meer vet te verbranden! Ook bevat de brownie havermout. Havermout bevat een hoop hongerstillende vezels en voorziet je van de nodige carbs voor je volgende workout. Je kunt er voor kiezen om ook pruimen toe te voegen aan het recept. De eiwit- en vezelrijke combinatie van rauwe cacao en pruimen geeft de brownie een kleverige textuur en stabiliseert je bloedsuikerspiegel. Je kunt de brownie als tussendoortje verorberen, maar vandaag fungeert de brownie bij mij als stevige lunch.

Wat heb je nodig?
– 400 gram zwarte bonen uit blik
– 35 gram honing
– 30 gram gemalen rauwe cacao
– 160 gram volkoren bloem of zelfrijzend bakmeel
– 80 gram havermout
– 50 gram gojibessen
– 2 kopjes water
– handje ongezouten walnoten
– optioneel: 50 gram pruimen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de zwarte bonen uitlekken en doe ze samen met een kopje water in de mixer. Indien je er voor kiest om pruimen in je brownie te verwerken, voeg je deze nu toe aan de zwarte bonen en mix je het tot een glad beslag. Meng in een kom de honing, de gojibessen, cacao, bloem/bakmeel, nog een kopje water en havermout.  En voeg deze mix  toe aan het zwarte bonen beslag, Mix het beslag en roer het even goed door met een vork. Vervolgens giet je het beslag in de bakvorm, top je de brownie met walnoten en plaats je het voor 30 minuten in de oven. Eetsmakelijk!

XOXO

Maruschka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *