Weekend: ‘Allemaal enthousiast over God’

Richard Kooijker, derdejaars Business IT & Management, was dit weekend in Zwolle te vinden voor verschillende activiteiten. Hij was namelijk bij ‘de Deur’, de kerk waar hij al zijn hele leven actief is.

De Deur? Wat moet ik me daarbij voorstellen?
De Deur is een multiculturele en internationale evangelische kerk waar mensen van allerlei culturen en nationaliteiten samenkomen om te bidden en allerlei activiteiten te doen. Mijn ouders zitten al voor mijn geboorte bij de kerk, dus mijn roots liggen hier echt. Ik ben trots op de visie die we hebben; het verkondigen van het evangelie over de hele wereld. En wat het voor mij zo leuk maakt is dat het gewoon een super tof gezelschap is met veel jonge mensen die allemaal ook heel enthousiast zijn over God.

Je had het over activiteiten. Wat doen jullie dan zoal?
We hebben elke week de zogenaamde ‘One-80 Music Centre’. Dit zijn gezellige avonden waarbij het evangelie in een modern jasje wordt gestoken en er door middel van muziek en theater een boodschap wordt uitgedragen. Ook is er elke maand een thema-avond waar we dieper ingaan op onderwerpen als evolutie, zelfmoord, et cetera. Maar we draaien ook vaak gospelfilms en we hebben geregeld optredens van gospelbands.

Hoe vrijblijvend is lidmaatschap van de Deur?
We hebben niet echt iets als ‘lidmaatschap’, iedereen is vrij om te komen en te gaan wanneer ze willen. Dat maakt het voor mij wel zo makkelijk om het te combineren met mijn opleiding als ik eens een project moet doen.

10-weekend01-allemaal-enthousiast-over-god-win-2-22-september-2016 10-weekend3-allemaal-enthousiast-over-god-win-2-22-september-2016 10-weekend4-allemaal-enthousiast-over-god-win-2-22-september-2016 10-weekend21-allemaal-enthousiast-over-god-win-2-22-september-2016

Joppe Varkevisser

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *