Sylke: ‘Onbeperkt bunkeren met de knoopjes los’

Silke Polhuijs zoekt de beste Zwolse plekken om te lunchen, te dineren of te borrelen. Deze week: La Cubanita.13-column-sylke-win-2-22-september-2016

Mijn maag is leeg, want ik heb al uren niet gegeten. Dat doe ik expres. Met een vriendin ga ik namelijk onbeperkt tapas eten. En als je onbeperkt gaat eten, dan moet je ook echt eten zonder beperkingen. Een maag waar al een lunch in zit hoort daar dus niet bij. Een broek met de knoopjes dicht ook niet. Wij zijn twee vrouwen met een missie: ongegeneerd bunkeren.

Aan de Melkmarkt zit sinds kort La Cubanita. Het is een landelijke keten die opeens overal opduikt. Na de hysterische, op jonge vrouwen gerichte reclame al vaak op tv te hebben gezien, ben ik nieuwsgierig. Waan je je in klein Cuba? Zijn de cocktails echt zo felgekleurd als op tv? Zijn de uienringen krakend of slap? Zit Jody Bernal in het muzikale aanbod? Met een hoofd vol vragen en een broek die makkelijk plaats kan maken voor twee extra eet-rollen bestellen we het voordeelmenu.

13-column-sylke02-win-2-22-september-2016

Dat menu werkt zo. Voor 25 euro kun je zoveel tapasjes bestellen als je wilt, krijg je een cocktail met lychee-smaak, een brownie en tot slot zelfs een entreebewijs voor de sauna om al je opgedane calorieën er in al je vadsigheid weer af te zweten. Aan zweten zijn we nog niet toe, aan vadsigheid wel. Kom maar door.

Gretig beginnen we aan ronde één, terwijl de muziek steeds iets harder klinkt (geen Jody Bernal). Guitige, jonge meisjes lopen rond met dienbladen vol Onbeperkt Eten. Wat we onder andere naar binnen schuiven: lamspiesjes, zalmfilet, uienringen (slap en niet krakend),
rauwe groenten met hummus, een mini-quiche, garnalen, garnalen en garnalen. En ook nog wat garnalen.

Het eten is goed te doen: gaar en volgens mij best vers. Iedere tapas is een mini-dinertje. Op een slappe uienring en gore pastinaak na is iedere ronde weer feest. Na ronde vier zit ik vol, en ben ik al drie keer cocktails wezen uitplassen. Voldaan buiken we uit met een groene thee. Bij La Cubanita kun je bunkeren zo hard je wil, zolang je je knoopjes maar los doet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *