Film: ‘Bridget Jones’s Baby’

Journalistiekstudent en filmliefhebber Hanneke Bijker heeft al op veel bioscoopstoelen plaatsgenomen. Deze week ging ze eens goed zitten voor: ‘Bridget Jones’s Baby’

Iedereen kent Bridget Jones (Renée Zellweger) als de mollige en onhandige Britse dertiger. Inmiddels is ze tien jaar ouder, heel wat kilo’s lichter én zwanger. Maar wie is de vader van haar kindje? Ex-geliefde Mark Darcy (Colin Firth) of Amerikaan Jack (Patrick Dempsey)?

Is Bridget nog herkenbaar?
Dat actrice Renée Zellweger iets aan haar uiterlijk heeft laten doen, is duidelijk. Haar ogen staan anders en haar gezicht is veranderd. Daarnaast is haar personage niet meer zo zwaar als tien jaar geleden. Maar toch is de Bridget Jones in Renée niet helemaal verdwenen. Ze heeft nog steeds dat guitige lachje en dezelfde pretoogjes.

Patrick Dempsey?
Jep, en hij is leuk! Hij werd geliefd als dokter Shepherd in Grey’s Anatomy, maar ook in Bridget Jones’s Baby maakt hij veel filmkijkers gelukkig. Tijdens een poging om Bridget van de verdrinkingsdood te redden, gaat hij zelfs uit de kleren! Een ietwat cheesy scene, maar wat wil je als Patrick Dempsey tot de cast behoort.

Is deze film beter dan de voorgangers?
Bridget Jones’s Diary was een enorm succes. De tweede film werd lang niet zo populair. Maar het derde deel is weer verrassend goed. Ik heb nog nooit zo hard gelachen in de bioscoop en ik was niet de enige. Vooral als de hoogzwangere Bridget het ziekenhuis in wordt getakeld, liepen de tranen over mijn wangen. De leuke verhaallijn en goede dosis humor maken deze film absoluut de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *