Beeldje vertelt vluchtelingenverhaal

Niet raar opkijken als je volgende week minatuurbeeldjes vindt. De poppetjes zijn een project van de calo.

03-beeldje-vertelt-vluchtelingenverhaal-win-2-22-september-2016Bij het vluchtelingenproject MovingPeople worden beeldjes van vluchtelingen ingezet om verhalen te vertellen. Volgens het project staan mensen te weinig open voor vluchtelingen. Dit intrigeerde docent en initiatiefnemer Paul Verschuur. Het idee is om de miniatuur mee te nemen naar een plek en dan een foto te plaatsen op social media.

“Op het beeldje staat de website. Mensen kunnen daar lezen wat het verhaal is van deze vluchteling. Daarna mogen ze het poppetje meenemen en ergens achterlaten.” Verschuur nam het beeldje mee naar Zwitserland (zie foto). In totaal heeft de calo honderd beeldjes gekocht, waarvan 75 zijn uitgedeeld aan medewerkers en 25 worden verspreid over de eerstejaars klassen. (SP)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *