Briljant potje bridge

p4-bridger-leen-stougie-staand-beeld-kleinLeen Stougie (19), tweedejaars lerarenopleiding wiskunde, is tweede geworden op het WK Bridge voor junioren. Samen met zijn kaartpartner won hij ook nog eens een extra prijs voor ‘het meest briljante spel’.

Van harte! Maar bridge, dat is toch voor oude mensen?

“Zeker. Maar bij de serieuze wedstrijden en toernooien zie je alleen jonge spelers. Want met bridge ben je geestelijk op je top tussen de twintig en vijfendertig.”

Wat vind je er zo leuk aan?
“Bridge is heel uitdagend en samen met je vaste partner kun je beter worden. Daarnaast zijn ook alle reisjes naar de toernooien erg leuk. Ik ben bijvoorbeeld al in Noorwegen, Duitsland, Letland, Frankrijk en de Azoren geweest.”

De prijs voor meest briljante spel, wat hield dat in?
“Het is wat moeilijk uit te leggen aan iemand die niet bekend is met bridge, maar tijdens een toernooi begint elk duo ieder spel met dezelfde kaarten. Het gaat er vervolgens om dat je daar het maximale aantal punten uit haalt. Wij wisten onze tegenstanders als enige ‘nat’ te spelen. Zelfs de commentatoren die live verslag deden, zagen dat niet aankomen.” (WvE)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *