Pas op de plaats in samenwerking met HU

Windesheim en Hogeschool Utrecht zijn in een impasse geraakt over de voortgang van de nauwe samenwerking tussen hun educatieve opleidingen. Dat werd vanmiddag duidelijk tijdens een ‘soepbijeenkomst’ voor docenten.

De uitruil van de lesplaatsen van de master sen-opleidingen is per 1 september al een feit, maar de vraag is nu of de Graduate School volgend studiejaar wel van start kan gaan. Collegelid Jan Willem Meinsma lichtte toe dat de zorgen vanuit Windesheim met name liggen bij een gebrek aan interesse bij de HU voor de bacheloropleidingen. “Er is zelfs vrees dat die samenwerking er helemaal niet komt”. Daar moeten we het grondig met de HU over gaan hebben de komende tijd.”

De docenten kregen vorige week een korte mail van het bestuur, waarin ze op de hoogte werden gesteld. Het nieuws kwam voor de meesten geheel onverwacht. Meinsma: “We zijn al een paar jaar bezig met het verwezenlijken van dit ideaal, daar zit nu een forse kras op. En dat leverde mij persoonlijk een slechte nachtrust.”

Meinsma benadrukte dat Windesheim en de HU een gezamenlijk belang hebben om de kleine lerarenopleidingen in stand te houden. En dat de komende weken intensief verder zal worden gepraat. “Er moet duidelijkheid komen vóór de Kerstvakantie.” De impasse is met name wrang voor docenten van master sen die voor de zomer met grote haast naar de HU zijn verhuisd, omdat Windesheim vaart wilde maken met de samenwerking.

Interim-domeindirecteur Bert Meijer meldde dat er komende week diverse overleggen gehouden worden om alle medewerkers zo goed mogelijk te betrekken en op de hoogte te houden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *