Nieuwe site en app bundelen studie-info


Voor wie graag al z’n relevante studie-informatie in één oogopslag wil bekijken (zoals rooster, de ELO, cijfers en opleidingsmededelingen) is er sinds kort het Windesheim Informatie Portaal, afgekort het WIP. Te benaderen via wip.windesheim.nl. Eind september komt er ook een handige app.

wip-3Via wip.windesheim.nl kunnen studenten zien wanneer hun volgende les begint en in welk lokaal. Willen ze hun hele rooster of al hun cijfers zien, dan kunnen ze doorklikken naar de afzonderlijke systemen. Er zou per 1 september ook een bijbehorende app worden gelanceerd, maar de ontwikkeling daarvan heeft een paar weken vertraging opgelopen. Waarschijnlijk is de app vanaf begin oktober beschikbaar.
De site en app halen de informatie op uit de verschillende digitale onderwijssystemen, zoals Educator, de ELO en het roosterprogramma. Op het nieuwe informatieportaal worden ook berichten van de opleiding en Windesheimbrede mededelingen weergegeven. Al deze informatie en digitale systemen zijn nu benaderbaar via sharenet, maar in de praktijk omzeilen studenten dat platform door rechtstreeks naar de systemen te navigeren.

wip-2Met het Portaal komt Windesheim tegemoet aan een grote wens van studenten, vertelt projectleider Gertjan Wijdenes. “Zij willen graag de voor hen relevante informatie overzichtelijk op één plek.”

De website en app omvat fase één van project. In september 2017 komt er ook voor docenten een overzichtelijk portaal. Daarna volgen de overige medewerkers. Het huidige sharenet blijft vooralsnog gewoon bestaan. (WvE)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *