Weekend: ‘Speurtochten en natuurlijk kampvuurtjes’

Liselotte de Vries, tweedejaars studente SPH, was dit weekend druk bezig met licht verstandelijk gehandicapten een onvergetelijke week te bezorgen. Ze is vrijwilliger bij de Stichting Wielewaal in Ommen.

Stichting Wielewaal? Wat moet ik me daarbij voorstellen?
Dat is een organisatie die logeerweekenden, campingrecreatie en groepsvakanties organiseert voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Daarbij doen ze dan allemaal activiteiten waarbij vrijwilligers meehelpen.

En daar ben jij er één van?
Ja! Ik ging met de hele groep naar een groot huis in de bossen bij Ommen. Mijn taak was dan voornamelijk zorgen dat ze een onvergetelijk weekend hebben door gezellig dingen met ze te doen, ze op een positieve manier begeleiden, en door altijd een lach op hun gezicht te toveren. Het sluit niet alleen goed aan bij mijn opleiding, maar ik vind het erg belangrijk dat ook mensen met een beperking vakantie kunnen vieren zonder zorgen en met alleen maar plezier. Daarom werk ik ook vaker met deze organisatie; vorig jaar ben ik ook een week mee geweest als begeleidster met een andere groep. Dit beviel me zo erg dat ik besloot vaker mee te gaan.

En wat voor activiteiten deden jullie dan zoal?
Erg veel! We deden vaak uitstapjes zoals Slagharen, een dierentuin in Duitsland, en een avondje bowlen. Maar ook bij het huis zelf was genoeg te doen, zoals spelletjes in de bossen, speurtochten en natuurlijk kampvuurtjes. Maar er was ook genoeg tijd voor rust, want dat hoort natuurlijk ook bij een vakantie.

11-speurtochten-en-natuurlijk-kampvuurtjes03-win-1-08-september-2016 11-speurtochten-en-natuurlijk-kampvuurtjes02-win-1-08-september-2016 11-speurtochten-en-natuurlijk-kampvuurtjes01-win-1-08-september-2016

 

 

 

 

 

 

 

Joppe Varkevisser

 

Er zijn 5 reacties op «Weekend: ‘Speurtochten en natuurlijk kampvuurtjes’»

 1. quest bars cheap schreef:

  Thanks for sharing such a good thought, paragraph
  is pleasant, thats why i have read it entirely

 2. quest bars cheap schreef:

  I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good.
  I do not know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

 3. ps4 games schreef:

  Howdy! This is my 1st comment here so I just
  wanted to give a quick shout out and say I really enjoy reading your posts.

  Can you suggest any other blogs/websites/forums that go over the same subjects?
  Thanks a ton!

 4. ps4 games schreef:

  Hey there this is somewhat of off topic but I was
  wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have
  to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding skills so
  I wanted to get guidance from someone with experience.
  Any help would be greatly appreciated!

 5. ps4 games schreef:

  It’s an amazing paragraph in support of all the web users; they will take benefit from it I am sure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *