Ventilatie panden B en C eerder aangepakt

In het concept Masterplan Windesheim 2035 is een reeks aan verbouwingen gepland. Nieuw is een kleine opknapbeurt van gebouwen B en C.

Het gaat om een verbetering van het binnenklimaat van B en het oude deel van C, die direct na de renovatie van gebouw A zal worden aangepakt, waarschijnlijk rond 2018-2019. Reden is dat er in de zomer steeds meer wordt geklaagd over hitte in deze dertig jaar oude panden, nu bijna alle gebouwen op de campus een moderne klimaatinstallatie hebben.

De volgende grote klus voor de dienst vastgoed is de afbraak van gebouwen D en H rond 2020. Op de plek van D komt een parkeergarage bedekt door groen (zoals onder gebouw X) met daarop een compact entreepaviljoen. Gebouw H wordt afgebroken om een nieuwe afslag voor auto’s vanaf de IJsselallee mogelijk te maken.

DCIM104GOPROG0031730.

Rond 2020 wordt, in samenwerking met de gemeente, een nieuwe langzaam-verkeersbrug over de IJsselallee aangelegd. Via die brug komen voetgangers vanaf het Hanzeplein bij dit nieuwe paviljoen uit. Rond 2023 zal een nieuwe rondweg rond de campus zorgen voor een betere afwikkeling van het autoverkeer.

 

Gebouw B en het oude deel van C zullen rond 2025 plaatsmaken voor een compacter gebouw. Aan deze kant wordt ook weer ondergronds bijgebouwd, in een ‘plint’ zoals onder gebouw X. In 2035 zal het centrale groene plein (forum) midden op de campus helemaal klaar zijn.

Lees ook: Campus trekt naar Hanzeland

Er zijn 1 reacties op «Ventilatie panden B en C eerder aangepakt»

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *