‘Ik ga vól het studentenleven in’

Op jezelf wonen, lekker feesten en je niet druk maken om geld: willen nieuwe studenten volledig van het studentenleven genieten of storten ze zich toch liever op hun opleiding?

 

03-stemming-roelof-win-1-08-september-2016

Roelof Rooks (19)
eerstejaars lerarenopleiding Engels
“Bij m’n intake werd al duidelijk dat ik hard aan de studie zal moeten. Ik heb tl en mbo achter de rug, daar hoefde ik niet veel voor te doen. Toch wil ik ook genieten. Ik hoef niet elke avond aan de zuip, maar ik wil wel regelmatig stappen.

 

03-stemming-amber-win-1-08-september-2016Amber Otter (17)
eerstejaars journalistiek
“Je studententijd is de mooiste tijd van je leven, zeggen ze. Daar wil ik dus ook echt van genieten. Party’en, bier en kroegen: kom maar op! Ik vind mezelf nog wel te jong om op kamers te gaan, dat komt wel als ik achttien ben.”

 

Marleen Verkerk (18)03-stemming-marleen-win-1-08-september-2016
eerstejaars hbo rechten
“Ik vind het belangrijk om genoeg tijd aan het studeren te besteden. Ik wil misschien naar de universiteit, dus dan moet ik m’n propedeuse aan het eind van het jaar hebben. Daarnaast ben ik ook niet iemand die uitgaat of bij een vereniging wil, ik doe liever m’n eigen ding.”

 

Renske Dollekamp (24)03-stemming-renske-win-1-08-september-2016
eerstejaars lerarenopleiding geschiedenis
“Ik woon samen, dus ik zal niet zo gauw op kamers gaan. Ergens wel jammer, want wonen in een ranzig studentenhuis en leven op noedels hoort wel bij je studententijd. Ik ga misschien wel bij een vereniging, maar dan wel eentje met wat inhoud. Het moet niet alleen om drinken gaan.”

 

03-stemming-aartjan-win-1-08-september-2016Aartjan Flikweert (19)
eerstejaars lerarenopleiding geschiedenis
“Ik weet nog niet wat ik me bij het studentenleven moet voorstellen, maar ik ga het zeker ontdekken. Ik wil wel wekelijks uitgaan en het lijkt me ook leuk om bij een vereniging te gaan. Ook ben ik op zoek naar een kamer, maar dat is vooral omdat dat praktisch is.” (JS)

 

 

Er zijn 1 reacties op «‘Ik ga vól het studentenleven in’»

  1. tineke schreef:

    flikweert is mn lievelings docent echt een geweldige man!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *