Paulien Van Den Burg: ‘Start’

Het gloednieuwe studiejaar is in vliegende vaart begonnen. Docenten draaien alweer volop lessen, beantwoorden hun volgelopen inbox, kijken herkansingen na of nemen deel aan ingewikkelde projectgroepen. Studenten hebben de eerste introductie achter de rug en vullen de opgepoetste lokalen.06-start-win-1-08-september-2016

Afgelopen zomervakantie heb ik mijn vakantie een week ingekort om deze hectiek voor te zijn. Hierbij vijf redenen om iets eerder te starten dan de rest:

  1. Je kunt eens wat opruimen. Schud eerst voordat je je inbox opent je lades, kasten en dozen leeg op je bureau (en als je net zoveel als ik heb verzameld ook op dat van je collega) en gooi alle oude lessen, verslagen, aantekeningen, verdwaalde theezakjes en datgene waarvan je zeker wist dat je daar de geprinte versie van nodig had weg, of laat ze verdwijnen in de gulzige versnipperaar.
  1. Je loopt zomaar kans een collega in joggingbroek aan te treffen. Terwijl ik in een opgeruimde kamer mijn mail trotseer zie ik ineens vanuit mijn ooghoeken iets bewegen in de gang. Het scharrelt rond de koffieautomaat, zucht en heeft wallen onder zijn ogen. Ha, het is de collega die net voor de derde keer vader is geworden en dacht: weet je wat, ik doe een kleine escape naar mijn werk, even geen gezeik aan mijn kop. Whahaha, gesnapt!
  1. Even een studiehandleiding maken en tijdig publiceren. Dat is ook voor het eerst.
  1. Álle tijd voor het vakantieverhaal van die ene collega die ook al een start heeft gemaakt en ruim een maand door de USA is getrokken. ‘Dik he, zijn die bomen in Sequoia! Heb je nog een foto van die brug in San Francisco? Plaatje van NY? Kom maar op’.
  1. Het is tien over half vijf. Zouden ze het merken als ik al naar beneden sluip richting de treinen? Oh nee, natuurlijk niet, want er is nog NIEMAND!

Welkom in 2016-2017.

Paulien van den Burg
is docent pedagogiek in Almere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *