Gambia: ‘Schatje, ik ga vier maanden naar Gambia’

Nynke de Groot, vierdejaars student maatschappelijk werk en dienstverlening, vertrekt binnenkort naar Gambia om daar te werken in een psychiatrische instelling. Elke twee weken doet ze hier verslag van haar belevenissen.

Een stage of studie over de grens heeft me altijd al fantastisch geleken. Dus toen ik in maart hoorde over de minor ISD (international sustainable development) wist ik dat dit mijn kans was. Ik liep toen stage bij een GGZ-instelling, waar ik helemaal verknocht was geraakt aan werken binnen de psychatrie. De mogelijkheid om vanaf september vier maanden naar het buitenland te gaan en daar te werken in een psychiatrische instelling zag ik als een grote droom die ik wel moest verwezenlijken!

Dus na goed overleg met mijn vriend (Schatje, wat zou je er van vinden als ik voor vier maanden naar Gambia ga?), meldde ik me aan, schreef mijn motivatiebrief en ging deze vervolgens doodnerveus toelichten in het Engels. Een week later kreeg ik het verlossende woord, ik mocht mee! Maar wat leek september toen nog ver weg! In de tussentijd overwon ik mijn angst voor naalden dankzij alle voorgeschreven vaccinaties en begon ik me alvast wat in te lezen over het land (mijn naam lijkt verdacht veel op een monster uit een Gambiaanse mythe). Ook startte ik hard met sparen en sprak ik met mijn werkgever af dat ik de zomer extra veel kon werken. Zo kan ik straks de huur thuis blijven betalen (ik woon samen) en tegelijkertijd mijn leven in Gambia bekostigen.

10-schatje-ik-ga-vier-maanden-naar-gambia-win-1-08-september-2016

Ik vertrek over een paar weken. En hoewel ik eerst nog op een roze wolk zat met het idee om in een lekker warm land fantastisch werk te gaan doen, wordt het me nu meer duidelijk dat dit ook betekent dat ik alles wat me dierbaar is, voor vier maanden achter ga laten. Verder word ik lichtelijk nerveus van het feit dat ik nog van alles moet aanschaffen. Mijn checklijst is momenteel twee kantjes lang en er komt elke dag wel weer iets nieuws bij. Maar ik ga hierdoor niet in paniek raken, nog niet tenminste. Dat stel ik nog wel een week uit. Eerst nog even genieten van mijn laatste beetje vakantie.

Groet,
Nynke

Er zijn 4 reacties op «Gambia: ‘Schatje, ik ga vier maanden naar Gambia’»

 1. Siepie Weima schreef:

  Leuk Nynke,, do kist dit succes en yn protte plezier sil die volge ,, liket mei lukt Groetsjes Siepie Weima

  1. Siepie Weima schreef:

   liket mei leuk bedoel ik

 2. Timme Koudstaal schreef:

  Veel plezier!!!

 3. Akke Vlietstra schreef:

  Super Nynke, dasto dit avontoer oan giest!! Echt geweldig liket my en moai dasto dizze kâns pakst! Ik sil dy folgje en dyn ferhalen lêze. Sa kinne wy it hjir ek in bytsje mei belibje. Sjoch no al út nei dyn earste ferslach. Mar earst de boel dêr mar war ferkenne!! Doeg….Akke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *