Eigen flat voor eerstejaars honours college

Alle eerstejaars van het Windesheim honours college krijgen een kamer aangeboden in de flats aan de Lünenstraat/Dortmundstraat.

Per 1 september wonen al zeventig eerstejaars in het tachtig kamers tellende complex aan het Lünentunneltje bij de campus, dat wordt verhuurd door studentenhuisvester SSH. Volgend studiejaar zullen er uitsluitend whc-eerstejaars wonen. “Bij onze opleiding is het belangrijk dat de studenten samen studeren, dicht bij de campus wonen en een community-gevoel ontwikkelen”, aldus senior lecturer Lineke Stobbe van het whc.

“Deze flats zijn daarvoor ideaal: per vier kamers hebben de studenten een ruime keuken waar ze ook samen kunnen werken.” De studenten krijgen een huurcontract voor één jaar, daarna verhuizen ze naar andere studentenwoningen, zodat er weer nieuwe eerstejaars aan de Lünenstraat kunnen wonen. Het complex is deze zomer opgeknapt, waarbij de verdiepingen een internationaal tintje kregen. Zoals verdieping ‘The Rusty Eagle’, waar eerstejaars Stan Tingen (zie foto) woont, met een knipoog naar Amerika. Stan (17) is dik tevreden met zijn nieuwe plek. “Ik ken al bijna alle klasgenoten omdat ze hier wonen. Je kunt op je kamer afspreken of in de keuken. En ’s avonds zitten we vaak lekker buiten op het terras van de flat.” (EM)

Meer foto’s op onze Facebookpagina

 

Er zijn 3 reacties op «Eigen flat voor eerstejaars honours college»

 1. Ernest Mettes schreef:

  Een buurtborrel op het terras van de flat?
  De redactie kreeg de volgende reactie op dit artikel van buurtbewoner Wolter Strijker.

  “Volgens mevrouw Lineke Stobbe in de Win’ van 8 sept. is het belangrijk dat de studenten van Windesheim Honours College ‘samen studeren, dicht bij de campus wonen en een community-gevoel ontwikkelen.’ In goed Nederlands: een gemeenschapsgevoel ontwikkelen. Zeker. Nou en of. Maar het zou erg fijn zijn als dat gemeenschapsgevoel zich niet zou beperken tot de eigen club. Windesheim heeft immers maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan (‘verbinding zoeken’).
  Beste WHC-student, je behoort tot een soort elite, zeker. Maar je woont niet op een eilandje of in een studentengetto; je maakt deel uit van een bredere samenleving, of je nou wilt of niet. En je woont ook in een gewone wijk, tussen gewone mensen. Je hoort ook bij óns, bewoners van de wijk Hanzeland! En dat betekent elkaar respecteren, waarderen en rekening houden met elkaar.
  Dus: wat dachten jullie van een buurtborrel op dat fraaie terras van jullie flat? Ik wil jullie best daarbij helpen.”
  Groeten, Wolter Strijker, ex-Windesheimer en bewoner Hanzeland.

 2. Cordula schreef:

  Prima idee!
  Ik heb zie jullie studenten alleen vanaf mijn balkon. Persoonlijk contact lijkt me veel leuker.
  Cordula, buurtbewoonster

 3. quest bars cheap schreef:

  Hello my family member! I wish to say that this post is amazing, nice
  written and include almost all important infos. I would like to peer more posts like this .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *