Techniekstudies naar Hanzeplein

Windesheim heeft er sinds 1 september een nieuwe onderwijsruimte bij: het pand Hanz aan het Hanzeplein.

De techniekstudies hbo-ict, bouwkunde en industrieel product ontwerpen (ipo) huren samen vierhonderd vierkante meter op de derde verdieping van gebouw Hanz. Dat ligt in de wijk Hanzeland op een steenworp afstand van de campus, aan de andere kant van de IJsselallee.

Gebouw Hanz Jolling Lodema en Thijs van Dieren“De techniekstudies groeien, dus we hadden dringend behoefte aan meer ruimte”, vertelt Jolling Lodema (rechts op de foto), manager van de bouw & infra opleidingen. “Vooral de kruisbestuiving in dit creatieve pand vinden we leuk. Tussen de opleidingen onderling, maar ook met de andere bedrijven die in Hanz gevestigd zijn. Er zitten bijvoorbeeld veel startende ict-bedrijfjes en creatieve ondernemers.”

Onderin het gebouw zit een trendy restaurant met terras. De Windesheim-etage heeft de naam ‘Uitvinderz bij Hanz’ gekregen. De ruimte heeft een ‘rauwe’, industriële uitstraling, met veel beton, hout en staal. Met onder meer een open studielandschap, een pantry, twee leslokalen, twee praktijkateliers en een grote vergaderruimte.

14207639_887538704709955_4579512566907551544_oVan hbo-ict zullen diverse studentenbedrijfjes in Hanz aan de slag gaan. Ipo-studenten volgen er de minor product & innovation management en eerstejaars bouwkunde krijgen er een vak waarbij ze een huis in kaart brengen.

De verhuurder is een commerciële ontwikkelaar, City Developer-s (met uitbater Thijs van Dieren links op de foto), die het pand onder de naam Hanz uitbaat. Zij bieden relatief voordelig ruime aan, onder voorwaarde dat de huurders af en toe gebruik kunnen maken van elkaars ruimte om onderlinge uitwisseling te bevorderen. (EM)

Meer foto’s van de nieuwe dependance op onze Facebookpagina

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *