De hotspots van Zwolle

Hier moet je zijn voor een geslaagd studentenleven 

Waar moet je in Zwolle zijn om te stappen, te shoppen, een film te kijken of gewoon lekker op een terrasje te hangen? De medewerkers van win’, met jarenlange ervaring op het gebied van buitenschoolse activiteiten, geven je tips.

 

k18-De hotspots van Zwolle Michelle-win Eerstejaarsspecial-30 juni 2016toffe terrasjes
Lurkend aan een chocomel
Ook al schijnt de zon maar voor vijf minuten, bij de eerste stralen zitten de echte Zwollenaren al op het terras. Het is een ongeschreven regel: bij elke zonnestraal een nieuw biertje. Misschien komt het omdat ik een ‘neppe’ Zwollenaar ben, maar ik kan nog steeds niet kiezen waar ik het liefste zit. Ben ik met vrienden? Las Rosas! Daar kijken we urenlang naar de mensen die vook18-De hotspots van Zwolle Michelle(01)-win Eerstejaarsspecial-30 juni 2016rbijkomen, terwijl we wegzakken in de veel te grote banken. Het perfecte terras voor een date? De Vier Jaargetijden. Samen onder een dekentje, een heater op je kop en een warme choco waar je samen van slurpt. Of een biertje, mocht er een zonnestraal voorbij komen.
Michelle van der Molen
journalistiekstudent en columnist voor win’

 

k18-De hotspots van Zwolle Daniel-win Eerstejaarsspecial-30 juni 2016dé studentenkroeg van Zwolle
De avond van mijn leven
Mijn eerste week in Zwolle, als een bange eerstejaars student, sloot ik af in Het Vliegende Paard. Ik had er al zoveel over gehoord, dat het er wel fantastisch móést zijn. Ik ga niet vaak uit, en de enige beelden die ik van een café kende, komen uit videoclips van onbekende smartlappenzangers. Maar Het Vliegende Paard viel zeker niet tegen. De eerste keer dat ik daar was heb ik de avond van mijn leven gehad! Later in het eerste jaar heb ik ontdekt dat ‘het Paard’ niet alleen een plek is waar je je klem kunt zuipen, maar waar je nog veel meer kunt doen. Je kunt er avondeten, er isk18-De hotspots van Zwolle Daniel(01)-win Eerstejaarsspecial-30 juni 2016 elke zondag een pubquiz en er zijn regelmatig toffe activiteiten. Het Vliegende Paard is voor mij echt een ontmoetingsplek en een plek waar je goedkoop even een drankje kan doen. Ideaal voor de studentenportemonnee!
Daniel Joe Heemskerk
journalistiekstudent, schrijft voor win’ onder andere over films

 

k18-De hotspots van Zwolle Janine-win Eerstejaarsspecial-30 juni 2016poppodium Hedon
De sfeer is er altijd goed
Toen ik in Zwolle woonde, was Poppodium Hedon mijn tweede thuis! Ik kom er nog steeds graag om bandjes te kijken en soms om naar de dance-avond Sabotage te gaan. De sfeer is er altijd goed. Ik heb bekende artiesten zien optreden en nieuwe bandjes ontdekt. Het leukste optreden wat ik er heb gezien? Racoon, toen ze nog niet waren doorgebroken en wat alternatiever waren. Ze speelden in een halfvolle zaal, dus er was des te meer ruimte voor ons om te springen!
Ik ben ook vrijwilliger geweest bij Hedon.
Daardoor heb ik veel leuke mensen leren kennen met dezelfde intk18-De hotspots van Zwolle janine(01)-win Eerstejaarsspecial-30 juni 2016eresses als ik. Er was altijd wel iemand die mee wilde naar een concert. Maar ik heb vooral goede herinneringen aan de naborrels: iedereen was altijd doodmoe van het werken, maar het was zo gezellig dat we allemaal tot in de vroege uurtjes bleven!
Janine Sterenborg
oud-journalistiekstudent, schrijft voor win’ (onder andere) over cultuur

 

 

de beste bioscopen
Filmcolleges beter dan schoolcolleges
Dondek18-De hotspots van Zwolle Hanneke-win Eerstejaarsspecial-30 juni 2016rdagavond is het perfecte moment om een filmpje te pakken bij Pathé-bioscoop De Kroon. De eerste keer dat ik die naam hoorde, dacht ik dat het een chic restaurant was. Zo klinkt het tenminste! Totdat ik de oude popcornbakken en ietwat smoezelige rode trapbekleding zag. Maar dat mocht de pret niet drukken, zeker niet op donderdagavond! Want na de film kan je gelijk door naar de kroegjes die bomvol studenten zitten. Een mooie gelegenheid om er een avondje uit van te maken.
Voor een echte filmavond moet je naar hek18-De hotspots van Zwolle Hanneke(01)-win Eerstejaarsspecial-30 juni 2016t filmtheater Fraterhuis. Een kaartje kost hier trouwens evenveel als een ticket met studentenkorting bij Pathé, da’s fijn! Vaak zijn filmhuizen namelijk iets duurder. Maar wat het hier vooral leuk maakt, is de Fraterhuis Academie. Hier krijg je colleges van filmkenners die onder andere vertellen over de rijke filmgeschiedenis. Niet te vergelijken met een saai college op school!
Hanneke Bijker
journalistiekstudent, schrijft voor win’ over films en columns

 

k18-De hotspots van Zwolle Tessa-win Eerstejaarsspecial-30 juni 2016leuke winkeltjes
Kleurige en kunstige snuisterijen
Rondneuzen? Dat kun je in Zwolle heel goed. In de Diezerstraat, waar je de meeste (kleding)winkels vindt en waar in 2017 de Zara komt, maar zeker ook in de straatjes eromheen! Ik vind het heerlijk om rond te kijken tussen de kleurige, kunstige en kitscherige snuisterijen van Kunst & Klieder in de Sassenstraat.
Mijn favoriete boekenzaak is Waanders in de Broeren. Heel veel keuze in een prachtig verbouwde kerk. Als mijn bankrekening me dreigend aankijkt, ga ik naar Boekenhuis Zwolle aan het Maagjesbolwerk. Tweedehands boeken en ramsj. Prima!
Buiten het centrum is ook genoeg te vinden. k18-De hotspots van Zwolle Tessa(01)-win Eerstejaarsspecial-30 juni 2016Van de Turkse winkeltjes in de Thomas à Kempisstraat tot de carnavalswinkel in de Assendorperstraat. Maar het liefst ga ik naar de Kringloop aan de Veerallee. Goede tweedehands spullen voor een mooi prijsje. En als ik zin heb, plof ik even neer in bijbehorend restaurantje Deksels voor een betaalbaar kopje soep.
Tessa Klooster
oud-journalistiekstudent, schrijft voor win’ (onder andere) over cultuur

 

k18-De hotspots van Zwolle Jitse-win Eerstejaarsspecial-30 juni 2016theaters met divers aanbod
Live cabaret is altijd beter
Wil je op de culturele toer, dan kun je terecht in Odeon en De Spiegel, oftewel de Zwolse Theaters. Ik vind het vooral leuk dat er voor elk wat wils is. Van der Laan & Woe, het Zwanenmeer, Maaike Ouboter, Les Misérables en Hamlet: alle genres en theatervormen komen voorbij. Zelf ga ik het vaakst naar cabaret. Live weten de meeste cabaretiers een sfeer te creëren waarin echt álles grappig is. En na afloop kun je vaak nog eens een praatje met ze maken in de foyer. Alle grote namen spelen in Zwolle. k18-De hotspots van Zwolle Jitse(01)-win Eerstejaarsspecial-30 juni 2016Sterker nog: sommigen hebben er hun roots liggen. Typhoon, Herman Brood, Miss Montreal en Martijn Koning: ze komen allemaal uit Zwolle. Cultuur is duur, dat geldt ook voor theaterkaartjes. Gelukkig hebben de Zwolse Theaters een speciale aanbieding voor studenten. Als je je collegekaart laat zien, mag je voor een tientje naar binnen (alleen bij voorstellingen die niet uitverkocht zijn). Goeie deal!
Jitse Schipper
oud-journalistiekstudent, schrijft voor win’ de rubriek ‘stemming’

 

k18-De hotspots van Zwolle Joppe-win Eerstejaarsspecial-30 juni 2016gezellige restaurantjes
Waar de serveersters nog lief zijn
Lekkere restaurantjes zijn in Zwolle niet moeilijk te vinden. Vito’s aan de Grote Markt is de onbetwiste broodjeskoning. En het restaurant erboven, La Meridiana, is ook pure kwaliteit, al moet je daar wel even voor gespaard hebben. Maar er is er één die torenhoog boven de rest uitsteekt: pizzeria De Plataan aan de Oude Vismarkt. Jarenlang was dit restaurantje de thuisbasis voor mij en mijn klas op avonden dat we ons aan het Zwolse nachtleven waagden. Voor slechts zes euro heb je één van de lekkerste pizza’s van de stad in een authentiek gezellig tentje waar de serveersters nog lief zijn en de wachttijden kort. k18-De hotspots van Zwolle Joppe(01)-win Eerstejaarsspecial-30 juni 2016Nu ik bijna begin aan mijn stage ben ik niet vaak meer in Zwolle, maar naast school is De Plataan de enige plek waar ik nog regelmatig terugkeer, omdat het de enige plek is waar ik nog nooit een eerste date heb gehad die slecht afliep.
Joppe Varkevisser
journalistiekstudent, schrijft voor win’ (onder andere) de rubriek ‘weekend’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *