Buitenkant: ‘Ik speel graag met kledingstukken’

Neftali Betancourt (27)
Windesheim cursus Nederlands als Tweede Taal (NT2)

Welke kleren zijn typisch Neftali?

“Ik draag graag korsetten en lange rokken. Een korset geeft je lichaam defi nitie en het staat stijlvol. Dit mooie korset combineer ik altijd met een lange rok. En daarbij draag ik dan weer andere opvallende, maar meer bedekkende kledingstukken.

Soms maak ik mijn eigen kleren, meestal rokken. Ik liep eens door de stad en kreeg toen zomaar een compliment over een zelfgemaakte rok. Dat vond ik heel leuk om te horen!”

Wat maakt je outfit compleet?

“Mijn haar moet goed zitten, want dat laat mijn hele outfi t samenkomen. Bij een slechte haar dag draag ik mijn haar in een knot of staart, of ik draag een mooie hoed of pet. Ik verlaat het huis niet zonder mijn zonnebril en lippenstift. Alle sieraden die ik draag, zijn cadeaus. Ik focus niet echt op sieraden maar meer op de accessoires, zoals een grote riem.”

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

“Ik speel graag met verschillende kledingstukken. Ik vind het leuk om sexy en zakelijk te combineren. Ik haal vooral inspiratie uit Latijnse en Amerikaanse stijlen, in magazines kun je veel mooie voorbeelden vinden.

Ik ben een grote fan van Carrie Bradshaw in de tv-serie Sex and the City. Ik vind alle outfi ts uit die serie geweldig, maar Carrie springt er helemaal uit “

Wat vind je het leukst aan Nederland?

“Nicaragua is het hele jaar door warm. Maar hier heb je vier seizoenen en moet je je warm houden met kleding. Daarom kun je in Nederland veel meer variëren met verschillende kledingstukken. In de winter kan je bijvoorbeeld prachtige truien dragen.”

Tekst: Marije Kruithof
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *