Test: Magnetron pannenkoeken

Ideaal voor studenten, pannenkoeken die je in één minuut gaar stoomt. Maar zijn ze ook lekker genoeg om voor te schotelen aan je date?

Lidl Chefselect naturel pannenkoek

Niet duur, acht stuks voor 1,59 euro. De smaak is ok, maar wel wat melig en klef; “een beetje kauwgumachtig”, volgens een jurylid. Twee stuks tegelijk opwarmen moet je met deze koeken niet doen, want eenmaal warm vallen er snel gaten in.

Cijfer: 6 min

Jumbo volkoren pannenkoek

Het idee om van een zoete lekkernij een volkoren-variant te maken valt bij de jury niet in de smaak. Een enkeling is blij dat hij voedzaam lijkt (“deze zet m’n darmen wel aan het werk”). Anderen wijzen de volkoren koek keihard af. ‘Smaakt naar oud brood’, ‘geen pretje om weg te slikken!’

Cijfer: 5 min

Jan naturel pannenkoek

Jans pannenkoeken zijn twee keer zo duur als de goedkope, maar de hoge verwachting komt uit: de pannenkoeken ogen goed en zijn lekker stevig. Ze smaken prima en minder klef dan hun goedkope broeders. Een enkeling proeft ‘een rare nasmaak’.

Cijfer: 7 min

Aldi Oud Hollandse naturel pannenkoek

Wat is er Oud Hollands aan deze pannenkoek, misschien de prijs? Het is de goedkoopste uit de test. Smaakt goed maar ruikt wat zuur en is wat taai. Een jurylid proeft harde stukjes. Toch krijgt deze sobere koek een krappe voldoende.

Cijfer: 6 min

Albert Heijn proteïne pannenkoek

‘Met erwteneiwit’, staat op de verpakking. Een dure koek, bedoeld voor vegafreaks? Een absolute mislukking, oordeelt de jury. Hij smaakt bitter smerig en lijkt niet gaar. Wat een vieze hap! “Gooi maar uit het raam”, roept een jurylid.

Cijfer: 4

Jan banaan pannenkoek

De winnaar van de test! Hij smaakt flink naar banaan en is ook lekker zonder suiker. “Mierzoet, maar I love it”, dweept een jurylid. Dit is de duurste uit de test, maar hem eten is een waar feestje. Een ideale pannenkoek dus om voor te schotelen aan je liefje of je hete date.

Cijfer: 8,5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *