Anne in Guatemala / 1: ‘De abuelitos knuffelen mij elke dag’

Anne Meijer werkt vanuit haar studie Verpleegkunde vier weken in een kliniek in een dagbestedingscentrum voor ouderen, in de stad Antigua in Guatemala.

¡Antigua me encanta! De reis is begonnen! Ik moet altijd wennen in een nieuw land, ondanks dat ik al veel gereisd heb. Ik kwam om middernacht aan bij mijn gastgezin in Antigua, veel tijd om elkaar beter te leren kennen was er dus niet. Ik deel mijn kamer met een Amerikaanse student uit Utah, die mij het eerste weekend op sleeptouw nam, en er is plek voor nog vier extra studenten.

Koude douche
Zoals elke reiziger wel zal herkennen is de luxe in het buitenland soms ver te zoeken. Mijn gastgezin is geweldig en het eten is heerlijk! Maar toen ik de eerste ochtend, na mijn lange reis en korte nacht, onder een koude douche stond dacht ik toch echt even: ‘kut!’. Het bleek gelukkig tijdelijk en dus heb ik nu half warm water.

Warm bad
Je kunt nu denken: een lange reis, kamergenoten, een half warme douche en het gebrek aan nog meer luxe, waarom doe je het dan toch? Heel simpel, al die luxe kan niet op tegen alle prachtige ervaringen en de geweldige mensen hier. De lieve collega’s met veel geduld voor mijn Spaans, de abuelitos (opa’s en oma’s) die mij elke dag knuffelen en zoenen uit dankbaarheid, en ook mijn docent Spaans is een geweldige man met veel geduld als ik voor de duizendste keer cansada (moe) en casada (getrouwd) door elkaar haal.

Druk
Ik werk elke ochtend in het project van negen tot half één, waar ik controles doe (zoals de bloeddruk), help bij de wondzorg en zorg verleen voor andere problemen. In de middag heb ik Spaanse les van drie tot vier. Dat klinkt misschien niet als veel, maar je loopt wat af in deze stad en vooralsnog loop ik op krukken (ik scheurde mijn enkelbanden drie weken voor vertrek), dus in het weekend doe ik dus lekker rustig aan met een beetje sightseeing in de prachtige stad Antigua.

De eerste week zit er alweer op en ik ben enorm benieuwd wat de tweede week gaat brengen.

Hasta luego!

Er zijn 4 reacties op «Anne in Guatemala / 1: ‘De abuelitos knuffelen mij elke dag’»

 1. Marleen schreef:

  Geweldig om te lezen Anne. Wat mooi om dit allemaal mee te maken. Fijn dat we mee kunnen genieten. Dikke knuffel ♡

 2. Frederike schreef:

  Leuk Anne, en wat een ervaring!!
  Veel plezier en succes!!
  Frederike ❤️

 3. Marlies Orsel schreef:

  Leuk om te lezen Anne, veel succes nog daar!
  groet Marlies Orsel

 4. Evelien schreef:

  Leuk Anne! Veel plezier in Guatemala, geniet ervan en ik wens je nog meer mooie ervaringen toe!
  Groetjes Evelien van Bruggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *