‘Een spa met sauna op de plek van gebouw D?’

Het oude gebouw D gaat over een paar jaar tegen de vlakte. Wat zouden studenten daarvoor terug willen hebben op de campus?

Een studentenflat, omdat er een groot gebrek aan woonruimte is in Zwolle. Dat hoeft helemaal geen grootschalig complex te zijn, als de kamers maar betaalbaar zijn. Nu moeten veel studenten ver reizen voor hun studie en dat zorgt voor extra stress met je planning. Als je dichtbij school woont heb je meer tijd om te leren.”
Verna Mensen (19)
tweedejaars social work

“Ik zou wel extra oefenruime willen voor mijn opleiding. Ons praktijklokaal in gebouw E zit altijd vol, voor tentamens moeten we die nu maanden van tevoren reserveren. Honderden hbo-v-studenten moeten het nu met maar één lokaal stellen. Ook zou ik graag meer hokjes willen waar je voor communicatieve vaardigheden in alle stilte dingen kan opnemen.”
David Berger (18)
eerstejaars verpleegkunde

“Een park met veel bankjes om op te chillen. Als het nu lekker weer is kun je alleen op het gras zitten en worden je kleren vies. Een openlucht fitness zou ook heel nice zijn. En doe dan ook maar meteen een barretje erbij voor de alcoholische versnaperingen. Dat zou de beste hangplek ooit zijn!”
Rens Turk (23)
tweedejaars journalistiek

“Een spa met sauna waar studenten kunnen relaxen. Ik denk dat mensen hier best wel gestresst zijn van al het studeren, dan is het fijn om te kunnen ontspannen. Het zou helpen tegen de vele depressies en burnouts op Windesheim. Een sauna voor een leuk prijsje net als de sportschool, dat is ook een soort welness.
Evrim GündoĞdu (25)
eerstejaars docentenopleiding Engels

“Als er een nieuw gebouw komt vind ik dat dat op gebouw X moet lijken, dat is lekker licht van binnen. Ook moeten er meer planten komen, het is nou een grijze grauwe boel hier op Windesheim. En meer studieruimtes die je niet hoeft te reserveren, maar die je wel op slot kan draaien om in stilte te leren.”
Roel Kleen (17)
eerstejaars werktuigbouwkunde

Maarten Kors

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *