Michelle: #selflove

Soms is het helemaal ruk. Zo verschrikkelijk ruk dat je niet genoeg hebt aan een kratje bier of een fles wijn en dat je het liefst tien kroketten uit de muur trekt om alles mee te vergeten. Soms voelt het zo fantastisch, net alsof je zweeft. Geen alcohol of pilletje voor jou om alles op deze aardbol in tientallen kleuren te aanschouwen. Maar meestal is het gewoon. Dan voelt het niet meer dan normaal dat je vriend je een kus geeft of dat je moeder een bakje gevuld met hutspot voor je meeneemt omdat ze weet dat je niet veel tijd hebt om zelf te koken.

Waar ik het in hemelsnaam over heb? De liefde natuurlijk. Rond deze tijd van het jaar kun je er niet om heen: de winkels liggen vol lelijke pluchen hartjes en rozen die na twee dagen alweer krom hangen van ellende. De prijzen voor chocolade en parfum worden subtiel een paar euro’s naar boven afgerond en kaarten zo groot als de oppervlakte van een gemiddeld studentenkamer hangen te pronken in de etalages.

Daar loop je dan, net je relatie uit of nooit een keer succes op Tinder. Of in een relatie met een persoon die Valentijnsdag maar commercieel vindt en nooit met zo’n slappe roos komt aanzetten. Dan voelt die liefde, of juist het gebrek eraan, toch net een stukje belangrijker dan elke andere maand van het jaar.

Maar ook voor de mensen die op de 14e een foto plaatsen met daarbij #foreversingle, #catlady of #voor#altijd#een#eenzame#rukker zit de liefde ergens verstopt. Je huisgenoot die het schoonmaken van het doucheputje voor zijn rekening neemt, omdat jij daarvan over je nek gaat. Je vader die langskomt met een ijzerschaar omdat je je fietssleutel weer eens verloren bent. Of je vrienden die nog nooit een screenshot van je dronken snaps hebben gemaakt, om je de day after te confronteren met je verovering van die nacht die er nuchter toch iets minder aantrekkelijk uitziet.

Je hoeft geen all you need is love te kijken om te beseffen dat er genoeg liefde in de lucht hangt. En mocht je daar op ‘de grote dag’ toch van walgen, dan blijf je toch lekker thuis, op de bank? In de ene hand een stuk pizza en de ander in je broek. #selflove

Michelle van der Molen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *