‘De volgende ochtend ging de bbq weer aan’

Tjeerd Brandsma is derdejaars logistics engineering en loopt dit semester stage in Auckland, Nieuw-Zeeland. Voor win’ doet hij verslag van zijn belevenissen.

Een bruiloft in januari, in de zon, op het strand. Wat wil een mens nog meer? Vlak voor het einde van mijn stageperiode was ik aanwezig op een bruiloft van een collega. Na de ceremonie barstte het feest pas echt los, op z’n Nieuw-Zeelands. Stel je even voor: een barbecue met een diameter van ruim een meter, een grote partytent tegen de zon en heel veel leuke mensen, goeie gesprekken en lekkere drankjes. En aan het einde van de avond gooiden we een tentje op in de achtertuin en de volgende ochtend ging de barbecue weer aan en genoten we van een tweede ronde.

Op mijn laatste werk-schuine-streep-stagedag liep ik met een raar gevoel naar mijn werk. Natuurlijk een fijn gevoel om de stage afgerond te hebben, ervan uitgaande dat het allemaal voldoende is, maar het was ook een raar gevoel. Zes maanden lang elke werkdag de wekker op 6am en daarna het vaste patroon van opstaan, douchen, ontbijten, werken en niet al te laat naar bed. Dat is iets wat ik absoluut niet ga missen. De mensen daarentegen wel, want na zes maanden samen werken, lunchen en af en toe een drankje doen na werktijd, bouw je toch een band op met collega’s.

Het zal raar zijn om de komende maanden te reizen en elke dag nieuwe mensen te ontmoeten. Geen vaste patronen meer, behalve dan gesprekken voeren over waarom we hier zijn, wat we gedaan hebben en wat onze plannen hier in Nieuw-Zeeland verder zijn. Ónze plannen? Jazeker, mijn vriendin is gearriveerd om samen met mij te gaan reizen door Nieuw-Zeeland. Dit maakt het leven aan deze kant van de wereldbol nog zonniger dan dat het eigenlijk al was. Want wat is het warm! Het kwik is gestegen naar de 30 graden, wat aanvoelt als 40 graden doordat de ozonlaag hier aanzienlijk dunner is dan in Europa. Genieten dus.

Na zes maanden geschreven te hebben voor win’ is dit mijn laatste blog.

E noho rā, oftewel: goodbye!

Ik ga genieten van hostels, campings, Nieuw-Zeelandse natuur, nieuwe mensen!

Dikke groet,

Tjeerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *