Buitenkant: ‘Geniet ook als er weinig is’

Win’ speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week: Ruben van Oene (22), tweedejaars Bedrijfskunde

Hoe omschrijf je je stijl?
“Hipster-gentleman. Ik kan genieten van alles wat ik doe en laat, zo word ik er blij van om er als standaard preppy bedrijfskundestudent bij te lopen, maar anderen typeren mij weer als een enorme hipster. Maar ik wil wel respect en liefde uitstralen, wat je zaait is wat je oogst.”

Hoe krijg je je haar zo?
“Ik wil dat het er vlekkeloos nonchalant uitziet. Het heeft lang geduurd tot ik dit haar had, vorige keer heb ik het zo laten knippen dat ik het elke dag anders kan doen. Ik heb ook wel eens een nepbril, daarbij kam ik het heel wild naar voren.”

Gave schoenen!
“Ik heb van mijn vijfde tot mijn dertiende in Afrika gewoond! Ik mis het nog steeds. Genieten van het leven, ook als er weinig is. Ik zie nog elke dag het beeld voor me van jongetjes die met autootjes van steentjes en elastiekjes spelen. Terwijl wij niet weten wat we op Netflix willen kijken.”

Wat is voor jou het belangrijkste?
“Aanpassen iets wat ik heel erg heb ontwikkeld, omdat mijn omgeving constant veranderde. Ik zie het als telkens weer een nieuwe kans krijgen, dan wordt het leven makkelijker. De essentie ‘dat het belangrijk is om jezelf te blijven’ heb ik ook wel leren kennen.”

Maarten Kors
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *