Buitenkant: ‘Ik ben een sokkenverzamelaar’

Win’ speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week: Nathaniel Versluis (19), eerstejaars social work

Liefhebber van happy socks?
“Mijn hele kast ligt er vol mee. Dit zijn geruite, maar ik heb ze ook met honden erop, met katten, streepjes, stipjes, van de gay pride dus met de regenboogvlag, paarse met gele ananassen, rode met palmbomen, roze met zonnebrillen. Ik heb zelfs sokken met sokjes erop.”

Hoeveel sokken heb je?
“Dat wil je niet weten. Ik denk wel bijna zestig paar! Ik ben gewoon een verzamelaar. Dat weten mensen van mij, dus ik krijg ze ook voor mijn verjaardag. Zo van: wat zullen we Nathaniel geven? Nog meer sokken! Eerlijk gezegd draag ik de helft niet.”

Zijn dat highlights in je haar?
“Nee, dat blonde is uitgroei, een overblijfsel van toen mijn haar helemaal geblondeerd was. Tot drie weken geleden had ik lang haar tot op mijn schouders. Had nog wel langer gemogen, maar de dode punten moesten eraf en daarna zat het niet meer in model. Dus was ik er wel klaar mee en heb ik het maar helemaal kort laten knippen.”

Mooie blouse!
“Een klasgenoot zei voor de grap: heb je gewoon een gordijn van de muur getrokken en die omgeslagen? En mijn ouders riepen meteen: de jaren zeventig zijn weer helemaal terug! Ik hou gewoon heel erg van die stijl.”

Wouter van Emst
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *