Akyshya op Malta / 1: ‘Elk weekend het eiland verkennen’


Akyshya Reding, derdejaars HBO-Rechten op Windesheim Flevoland, loopt dit semester stage op Malta. Voor hogeschoolkrant win’ doet ze verslag van haar belevenissen.

Al van jongs af aan wist ik dat ik naar het buitenland wilde voor mijn studie. Eindelijk is deze droom werkelijkheid geworden: sinds eind augustus zit ik op het prachtige eiland Malta!

Ik was al een tijdje bezig de voorbereidingen en daardoor had ik weinig last van spanning, tot het moment dat ik op het vliegveld bij de douane stond en mijn familie moest uitzwaaien. Ik twijfelde nog heel even over dit avontuur dat me te wachten staat, maar dankzij de wijze adviezen vanuit huis voelde ik me zeker van mijn zaak.

Gedeelde kamer
Ik verblijf op een campus van de universiteit van Malta. Ik deel mijn appartement én mijn kamer met anderen. Dit is natuurlijk wel wennen, omdat ik met ongeveer zeven studenten in één huis leef. Mijn gelukkig is mijn kamergenootje Michelle ook een Nederlandse en ook nog eens een superleuke meid.

We delen dezelfde interesses, dus elk weekend gaan we eropuit en verkennen we naast Malta ook de eilanden Comino en Gozo. Malta is voornamelijk katholiek en heeft een lange geschiedenis. Daarin ga ik me zeker nog verder verdiepen.

Ik loop stage bij een advocatenkantoor genaamd Sultana Legal. Het is een klein kantoor met weinig werknemers, wel zijn er andere stagiaires uit het buitenland. Veel kan ik er nog niet over kwijt, omdat ik in de eerste week ziek ben geweest vanwege het extreme klimaatverschil. Later meer dus!

Bijbaan in nagelstudio
Naast mijn stage heb ik ook werk gevonden, letterlijk om de hoek van het kantoor. In een nagelstudio die ik eigenlijk bij toeval vond. In Nederland werk ik al als nagelstyliste, dus ook hier wil ik altijd verzorgde nagels hebben. Op een gegeven moment vond ik een kleine nagelstudio waar het redelijk druk was. De eigenaresse stelde de vraag wie mijn nagels had gedaan, waarop ik antwoordde dat ik dat normaal zelf doe.

Ze stelde me direct voor of ik haar een handje wilde helpen en voor ik het wist had ik een baantje! Dit komt goed van pas, want het leven in Malta is wel wat duurder dan in Nederland.

Op dit moment kom ik wel echt tot het besef dat op jezelf wonen andere koek is en al helemaal op een voor mij onbekend eiland. Ik ben ook zeker benieuwd wat de komende maanden mij gaan brengen.

Tot volgende keer!
Akyshya

Er is 1 reactie op “Akyshya op Malta / 1: ‘Elk weekend het eiland verkennen’

  1. Dahlia schreef:

    You go girl!
    Trots op jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *