Film: ‘The Mummy’

Journalistiekstudente en filmfreak Michelle van der Molen steekt haar mening niet onder (bioscoop)stoel of bank. Deze week bekeek ze: The Mummy

Een prehistorische prinses (Sofia Boutella) wordt levend begraven, nadat ze het eeuwige kwaad tot zich heeft geroepen. Eeuwen later wordt haar tombe ontdekt, waardoor het kwaad samen met de prinses weer ontwaakt…13-Film ‘The Mummy’-win 18-15 juni 2017

Gevalletje broek plassen?
De titel klinkt gruwelijker dan de film in werkelijkheid is. Het zijn vooral de mummies die het ‘m doen: al kruipend over de vloer en zwemmend door het water. Hoewel ik af en toe een paar meter van mijn stoel sprong, waren die mummies vooral heel, eh… goor.

Toch bleef je kijken?
Af en toe bekeek ik de film vanachter mijn hand. Ik bedoel, een wereld vol goden en monsters… brrrr! Maar toch bleef ik erdoor gefascineerd. Ik kreeg een soort Dan Brown déjà vu: ik wilde het eeuwenoude mysterie graag oplossen. Vooral als je de film in 3D en Dolby Atmos bekijkt en beluistert, krijg je enorm het gevoel alsof je er middenin zit.

Meer dan mummies?
De tattoo’s van de eeuwenoude prinses, spinnen waardoor je spontaan jeuk krijgt en raven die een vliegtuig kapen: allemaal spannende momenten in de film. En tussen dat alles speelt zich nog wel een klein liefdesverhaal af met Tom Cruise in de hoofdrol, die aan zijn sixpack heeft gewerkt. Dus ja, het draait voornamelijk om de mummies. Maar de sixpack van Tom krijg je erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *