Hardlopen tegen extreme armoede

Commerciële economie docent Wiechert van Tongeren gaat in mei een marathon in Oeganda lopen voor het goede doel. De fanatieke hardloper loopt voor de organisatie Compassion die armoede bestrijdt wereldwijd. De komende weken houdt hij voor ons een blog bij over de voorbereidingen op zijn reis.

Blog 1: Geld inzamelen

hardloopfoto“Een marathon lopen in de tropische hitte van Oeganda, over onverharde paden en door heuvelachtig terrein. En dat terwijl ik hardlopen bij een temperatuur van 22 graden al warm vind…. Waar begin ik aan? Waarom doe ik dit? Waarom trek ik vier keer per week de hardloopschoenen aan, weer of geen weer…?. Wat me motiveert is dat ik dit niet voor mezelf doe. Ik doe dit voor de kinderen van een land dat jarenlang verscheurd is geweest door een burgeroorlog. Een land waar kinderen werden ontvoerd en opgeleid werden tot kindsoldaat. Een land waar de vaders van gezinnen werden vermoord en de meisjes en vrouwen als seksslavinnen werden gebruikt. Tot op de dag van vandaag leven de mensen met de trauma’s en de littekens die ze in deze oorlog opliepen. Gelukkig is de rust inmiddels weergekeerd, maar de gevolgen zijn nog steeds merkbaar. Wat zou het ontzettend mooi zijn als de kinderen waarvoor ik deze marathon loop naar school
kunnen, goede kansen krijgen op de arbeidsmarkt en weer hoop hebben op een mooie toekomst.

De Christelijke organisatie Compassion heeft zich tot doel gesteld om aan de ontwikkeling van dit
prachtige land te werken door zich te richten op de ontwikkeling van kinderen. En daar is geld voor nodig. Daarom is er naast de fysieke uitdaging ook de uitdaging om tienduizend euro in te zamelen. Het startschot straks zal klinken voor driehonderd mannen en vrouwen betekent dat dat we drie miljoen euro inzamelen. Wow! Daarmee maken we ECHT een verschil….

Om dit bedrag in te zamelen hebben mijn vrouw en zoon zich laten sponsoren bij een hardloopwedstijd, hebben we meer dan duizend rookworsten verkocht, worden er statiegeldbonnen ingezameld bij supermarkten en heb ik me samen met mijn dochter in laten huren als Sint en Piet om bij gezinnen langs te gaan. En er staan nog meer acties op stapel….Wil je weten welke? Lees dan het volgende blog…”

Met sportieve groet,

Wiechert van Tongeren
Wil jij Wiechert steunen? Dit kan via www.wqd.nl/WiechertnaarOeganda .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *