Eten met Maruschka: Winterse wortel-pompoensoep

 Communicatiestudent en healthfreak Maruschka Rabel post voor ons de komende weken gezonde, lekkere recepten die je in een handomdraai kan maken. Naast de recepten op onze site kan je haar volgen via Instagram of de website #fitmetmarus. Deze week maakt ze een winterse soep!

maruschka-foto

De winter heeft nu toch echt haar entree gemaakt. De avonden dat je salades eet zijn voorbij! Het is tijd voor soep. En dan niet de traditionele groentesoep van je moeder, maar juist eens een spannender recept. Daarom deel ik deze week een recept voor een pittige wortel-pompoensoep. Net even anders dan je gewend bent. Misschien vindt zelfs je moeder het wel heel erg lekker, gewoon eens proberen! Je kunt de soep zo pittig maken als je zelf lekker vindt. Ik was zelf de eerste keer iets te enthousiast met het toevoegen van de rode pepers, dus ik raad je aan de eerste keer niet meer dan twee rode pepers te gebruiken. Tenzij je natuurlijk een natuurtalent in de categorie vuurspuwen bent. Indien dat lukt, zie ik graag een foto met de tag #fitmetmarus voorbij komen.

Wat heb je nodig?
– 400 gram pompoenblokjes (een zakje)
– 1 gele paprika
– 200 gram worteltjes
– 4 tenen knoflook
– 1 zoete aardappel
– 2 rode uien
–  1 of 2 rode pepers
– 2 bouillonblokjes (tuinkruiden)
– 600 ml water
– eetlepel kurkuma
– theelepel komijn
– theelepel kerrie
– kookroom light
– snufje tijm voor de garnering

Hoe maak je het?
Snijd de ui, peper en knoflook fijn. Doe het samen met de kruiden en een scheutje olijfolie in de pan en laat het lekker fruiten. Ondertussen snijd je de wortels, paprika en aardappel in stukken.  Na ongeveer 3 minuten voeg je de wortel, paprika, pompoen en aardappel toe aan de koekenpan. Voeg direct daarna het water en de bouillon toe. Laat het geheel lekker pruttelen voor ongeveer 35 minuten. Roer je het mengsel af en toe door. Na 35 minuten verfijn je de soep met de staafmixer. Voeg een scheutje kookroom toe en garneer met een beetje tijm. Eet smakelijk!

XOXO Maruschka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *