Eten met Maruschka: Bananenbrood met speculaas en noten

Communicatiestudent en healthfreak Maruschka Rabel post voor ons de komende weken gezonde, lekkere recepten posten die je in een handomdraai kan maken. Naast de recepten op onze site kan je haar volgen via Instagram of de website #fitmetmarus. Deze week maakt ze een lekkere bananenbrood!

maruschka-foto

Hi there! Allereerst natuurlijk de beste wensen! Dat jullie al jullie tentamens mogen halen en alle rapportages op tijd af mogen krijgen. Ik bevind mij momenteel in de drukste periode van mijn leven: het einde van het afstuderen. Juist wanneer ik hele dagen en nachten door haal om de boel af te krijgen, is het onwijs belangrijk om goed te blijven eten. Mealpreppen is alweer de reddende engel. Hier heb ik het eerder al over gehad. Vandaag deel ik een gerecht voor een bananenbrood met speculaas en noten met jullie. Je kunt een plak meenemen als tussendoortje of als lunch. Vanmorgen heb ik een plak gecombineerd met een bakje kwark als ontbijt. Het is makkelijk te maken en bevat voldoende energie om je scherp te houden voor die belangrijke schoolzaken!

Wat heb je nodig?
– 3 grote (rijpe) bananen
– 4 grote dadels (anders 6 kleintjes)
– 200 gram speltmeel
– 3 eieren
– 2 theelepels bakpoeder
– hand walnoten
– hand pompoenpitten
– 4 speculaasjes

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bananen in stukken en doe deze samen met de dadels in de mixer en mix het tot een glad beslag. Neem een kom en klop hierin de eieren los. Voeg vervolgens het ei-dadelbeslag toe en roer even door. Hierna voeg je de bakpoeder, speltmeel en de noten toe en verkruimel je de speculaasjes door het beslag. Goed doorroeren en voilà! Jouw bananenbroodbeslag is klaar voor de oven. Giet het beslag in de bakvorm en plaats het voor plusminus 45 minuten in de oven. Je kunt checken of jouw brood al klaar is door er een satéprikker in de prikken. Als deze droog is wanneer je hem weer verwijdert, dan is jouw brood klaar! Snijd het in stukken en bewaar het in aluminiumfolie. Je kunt eindeloos variëren met dit recept. Deel jouw variant met mij door mij te taggen op instagram via #fitmetmarus. Meer gerechten? Kijk op www.fittastique.wordpress.com

XOXO
Maruschka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *