Eten met Maruschka: Holidayfood: carrotcake

 

Communicatiestudent en healthfreak Maruschka Rabel gaat voor ons de komende weken gezonde, lekkere recepten posten die je in een handomdraai kan maken. Naast de recepten op onze site kan je haar volgen via Instagram of de website #fitmetmarus. Deze week maakt ze een lekkere carrotcake.

maruschka-foto

Hi there! Sinterklaas is inmiddels het land uit en ook de kerstman heeft een bezoek gebracht aan onze eettafels. Hopelijk hebben jullie allemaal genoten van een heerlijke kerst met familie, vrienden en heel veel lekker eten. Nog één ‘cheat’ avond te gaan: oudejaarsavond. De avond waarop een hele garde aan fitgirls en fitboys in spé besluit dat zij hun leefstijl gaan omgooien. Good job!

Onthoud dat iedere dag een kans is om veranderingen door te voeren. Niet alles hoeft in één keer anders. Juist het geleidelijk doorvoeren van kleine veranderingen draagt uiteindelijk bij aan succes. Verbied jezelf niet om iets ‘lekkers’ te eten, maar verdiep je in voeding en fitness. Voel aan wat voor jou werkt en waar jij je prettig bij voelt. Meer tips of recepten? Bekijk dan mijn website (met nieuwe naam!) www.fittastique.wordpress.com of volg mij op instagram via @fitmetmarus. Ik beantwoord graag je vragen!

Voor vandaag heb ik een lekker cake recept in elkaar geflanst. Het is makkelijk te maken en heel erg lekker! Neem deze cake lekker mee naar de feestlocatie op oudejaarsdag of eet hem lekker zelf op als je de komende weken s ‘avonds met een dekentje op de bank ligt. Ik wens iedereen een fijne jaarwisseling en een heel gezond, gelukkig 2017.

Wat heb je nodig?

– 400 gram wortels (winterpeen is ook prima)
– 100 gram dadels zonder pit
– 100 gram havermoutmeel
– 100 gram speltmeel
– 150 ml water
– 2 eetlepels bakpoeder
– 2 eieren

Voor de topping

– decoratie naar keuze (sterretjes zijn lekker decemberachtig)
– witte glazuur van Dr. Oetker

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de wortels met de dadels in de mixer en mix deze tot pap. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe (behalve die van de topping) en mix verder. Doe de mix in een cakevorm (voorzien van bakpapier) en plaats voor ongeveer 40 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen en voeg de topping toe zoals op de verpakking staat beschreven. Succes!

XoXo Maruschka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *