Studenten geëvacueerd uit Gambia

Zeven Windesheimstudenten die voor hun studie in Gambia zaten, zijn in het weekend van 10 december teruggevlogen naar Nederland.

Aanleiding is de onveilige situatie die ontstond nadat de zittende dictator de uitslag van de verkiezingen, die hij verloor, niet accepteerde. Ineke van der Wal, domeindirecteur van gezondheid en welzijn: “Onze contactpersonen ter plekke zeiden dat het niet safe was, daarom hebben we in overleg met de studenten besloten om iedereen zo snel mogelijk terug te halen.” De studenten volgden de minor international sustainable development. Windesheim betaalde hun terugvlucht. (WvE)

Lees ook de rubriek ‘buitenland’ via deze link: http://www.hogeschoolkrantwin.nl/2016/12/22/onze-veiligheid-kon-niet-worden-gewaarborgd/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *