Tekort parkeerplekken structureel

Windesheim gaat vanaf komende maand parkeerplaatsen huren bij Dinoland – als uitwijklocatie.02-tekort-parkeerplek-structureel-win-07-08-december-2016

Windesheim moet snel maatregelen bedenken om verdere filevorming bij de parkings tegen te gaan. Dit studiejaar groeide het aantal bezoekers dat met de auto komt zo hard, dat op dinsdagen, donderdagen en soms op vrijdagen rijen ontstaan. Daarom worden tot april 100 parkeerplaatsen gehuurd bij Dinoland, die Windesheimers gratis mogen gebruiken als de campus vol is. De loopafstand is 10 tot 15 minuten, vertelt Dirk Pieter Halbesma van vastgoed & facilities. “Gelukkig wordt de campus minder druk naarmate het studiejaar vordert.”

Tot voor kort ontstonden alleen problemen bij bijzondere evenementen. Maar nu raken de parkings ook vol tijdens gewone middagen. Als oplossing wordt gedacht aan variabele parkeertarieven en betere spreiding via de roosters. (EM)

Er zijn 3 reacties op «Tekort parkeerplekken structureel»

 1. Marike schreef:

  Zijn er wellicht ook communities waarop carpoolen wordt aangemoedigd of mensen zich kunnen aanmelden? Zelf heb ik me aangemeld bij ‘blabla car’ maar helaas geen geïnteresseerde die met mij mee willen rijden….

 2. Frank schreef:

  Helaas zijn vooral de deeltijders de dupe op donderdag… Variabele tarieven lijkt me dan niet echt eerlijk!
  Er parkeren ook veel mensen die niet voor Windesheim komen. Misschien abonnementen aanmoedigen en daarna voorrang geven?

  1. Ingrid schreef:

   Mee eens. Ook op dinsdag zijn het vooral deeltijders. Een fair beleid is zeker gewenst!
   Voorrang voor abonnementshouders klinkt logisch, met twee toegangspoorten is dat ook te regelen.
   Losse kaartjes kunnen eventueel duurder worden om mensen te weren die niet voor Windesheim komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *