‘We zijn ontzettend fanatiek!’

De leukste spellen voor winterse avonden

De dagen worden korter en de avonden langer: het is weer bordspellenseizoen! Wat zijn de favoriete gezelschapsspellen van Windesheimers?

 

04-we-zijn-ontzettend-fanatiek-02-win-06-24-november-2016

Koning At (foto hierboven)
‘Melk, bier, wijn en Malibu’
“Met Koning At doe je allemaal mini-spelletjes. Bij sommige sta je soms echt voor schut! Tijdens ‘ik heb nog nooit..’ vertel je bijvoorbeeld iets wat je nog nooit gedaan hebt. Wie dat wel heeft gedaan is af en moet een stap vooruit op het bord of een drankje atten. Zo leer je elkaar wel beter kennen! Wie als eerste over de finish komt, heeft verloren en moet uit de gifbeker drinken, een glas met allerlei drank door elkaar. Laatst hadden we een glas met melk, bier, wijn en Malibu. Dat was echt te ranzig. Gelukkig wilde een van de jongens het opdrinken!”
Noortje Veekens (22) en Cindy Willems (21)
tweedejaars psychomotorische therapie

 

04-we-zijn-ontzettend-fanatiek-03-win-06-24-november-2016

Kolonisten van Catan
‘We kibbelen regelmatig ‘
“Mijn moeder spiekt bij Kolonisten van Catan altijd voordat ze een kaart pakt. Mij maakt dat niet zoveel uit, maar mijn broertje kon er nooit goed tegen toen hij nog wat jonger was. Eén keer werd hij zelfs zo boos dat hij zijn stoel omver duwde en kwaad naar zijn kamer stormde! Of we vaak ruzie maken tijdens het spel? We kibbelen regelmatig, maar dat is nooit serieus, we zijn allemaal gewoon heel fanatiek! Omdat ik uit huis ben heb ik het al even niet meer gekolonist, maar tijdens de kerstdagen gaan we het vast weer spelen. Ik heb er nu al zin in!”
Mara Feick (19)
eerstejaars psychomotorische therapie

04-we-zijn-ontzettend-fanatiek-04-win-06-24-november-2016


Magic: the Gathering

‘Magiërs aanvallen met monsters’
“Magic: the Gathering is een kaartspel waarbij je een magiër bent die probeert de twintig levens van andere magiërs af te nemen, door ze bijvoorbeeld aan te vallen met monsters. Ik speel het minimaal één keer per week met vrienden. Dan eten we samen en spelen we tot een uur of twaalf. Op vrijdag oefen ik met een andere groep voor toernooien, dan speel ik om te winnen! De mooiste momenten zijn de beslissende momenten waarop je precies die kaart pakt die je nodig hebt. Dat zie je ook bij internationale wedstrijden: het publiek en de presentator gaan dan helemaal uit hun dak!”
Axel Pieterse (25)
eerstejaars human resource management

 

04-we-zijn-ontzettend-fanatiek-05-win-06-24-november-2016

Regenwormen
‘Je kunt ineens al je wormen kwijt zijn’
“Regenwormen is een heel simpel maar leuk spel! Ik neem het bijvoorbeeld mee op wintersport, dan speel ik het met vrienden na de lunch, voordat we weer een eind gaan skiën. Je moet wormen verzamelen door precies het aantal ogen en wormen te gooien dat op een dobbelsteen staat. Dat je die steen ook van een ander mag afpakken, maakt het spannend: je kunt ineens al je wormen kwijt zijn. Ik speel heel fanatiek: ik daag anderen graag uit om voor een hogere steen te gaan: ze lopen dan het risico lopen om zichzelf ‘stuk’ te dobbelen. Dan zijn mijn wormen weer veilig!”
Mark Thielen (41)
docent calo / sportcoördinator
On Campus

 

04-we-zijn-ontzettend-fanatiek-06-win-06-24-november-2016

Cards Against Humanity
‘Ik hou van zwarte humor’
“Bij Cards Against Humanity leest iemand een vraag op, de anderen moeten vervolgens één van hun antwoordkaarten neerleggen. Het grappigste antwoord wint. De randomness van het spel vind ik geweldig! ‘Two midgets shitting in a box’ bijvoorbeeld, waar is dat nou een antwoord op? Ik hou van zwarte humor. Als ik met onbekenden speel en iemand grinnikt om mijn antwoord, denk ik meteen: jij bent mijn vriend! Het wordt nog grappiger met een drankje of jointje. Maar niet te veel: tijdens een ander spel ben ik eens misselijk boven de wc beland. Vanaf de plee riep ik mijn zetten naar de spelers aan tafel. En ik won ook nog!”
Andries Leegstra (20)
derdejaars bedrijfskunde-mer

 

04-we-zijn-ontzettend-fanatiek-07-win-06-24-november-2016

Avalon
‘Beschuldigingen vliegen over tafel’
“Avalon is nu mijn favoriet! Het is een kaartspel waarbij je door deductie moet uitvogelen wie je teamgenoten en wie je tegenstanders zijn. Het goede team is het blauwe team en het rode team is het slechte team. Het gaat er vaak best luidruchtig aan toe! Beschuldigingen als ‘Jij bent rood!’ vliegen over de tafel. Een keer dacht ik dat een vriendin van me rood was en gooide ik de handdoek in de ring. Bleek ze in mijn team te zitten. We hadden kunnen winnen, dus toen is ze wel een paar dagen boos op me geweest!”
Ian Hildebrand (22)
eerstejaars hbo-ict

 

Tekst: Janine Sterenborg
Grote foto: Gerben Rink

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *